Luottotietonsa menettäneen ei ole helppoa saada lainaa. Maksuhäiriömerkintä säilyy tiedoissa pitkään. Maksuhäiriöiset ihmiset leimataan usein täysiksi luusereiksi jotka takuulla jättäisivät lainansa maksamatta jos vain sellaisen jostain saisivat. Varmasti maksuhäiriöisten joukkoon mahtuu monta luuseriakin, mutta suuri osa on ihan tavallisia ihmisiä. Luottotietonsa menettäneissä on paljon ihan tavallisia työssä käyviä ihmisiä tai jonkun ansaitun etuuden nauttijoita kuten eläkeläisiä.

Elämä on potkinut päähän ja usein se ei ole ollut oma syy. Ansiot ovat pienet ja kaikki hankinnat pitäisi tehdä aina käteisellä kun edes huonekaluja ei saa osamaksulla. Isompien kertahankintojen kuten pesukoneen hankintaa pitäisi jotenkin tasata, mutta kun ei voi kun ei saa lainaa.Pitäisi säästää, mutta ei pysty.

Pikavippiä ei kukaan mainosta myöntävänsä luottotietonsa menettäneelle. Moni myöntää lainaa silti. Yksi syy voi olla, että maksuhäiriö tietojen tarkistamista ei tehdä siksi, että jokainen kysely maksaa rahaa ja vaivaa. Toinen syy on se, että luottotietonsa menettäneet voivat olla erinomaisia asiakkaita! He ovat jo läksynsä oppineet. Jos vielä jostain lainaa saa niin se kannattaa maksaa tunnollisesti takaisin. Samasta paikasta saa lainaa uudelleen melko varmasti, koska vanhoilta asiakkailta ei luottotietoja enää kysellä.

Eniten painaa se miten on edelliset lainat hoitanut. Pikavippifirma saa uskollisen ja tunnollisen asiakkaan. Vanha asiakas on parempi bussilastillinen uusia. Uuden asiakkaan hankinta on pikavippi alalla erittäin kallista ja uusi asiakas on aina riski. Vanha asiakas palaa ilmaiseksi eikä kysele turhia. Vain lainaa ja maksaa takaisin ajallaan. Luottotiedoton vanha asiakas on jopa arvokkaampi kuin luottokelpoinen vanha asiakas.

Ei niin vanha sanonta kertoo että on vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä joilta luottotiedot ovat menneet ja niitä joilta ne vasta ovat menossa.

Jos tulit tälle sivulle löytääksesi listan vippifirmoista, jotka myöntävät lainaa luottotiedottomalle, niin joudun tuottamaan pettymyksen. Listaa ei ole täällä eikä missään muuallakaan. Muu ei auta kuin vain kokeilla onneaan aina uudesta paikasta. Pidä vain huoli, että et maksa pelkästä hakemisesta itseäsi kipeeksi. Niitä paikkoja löytyy paljon jossa pelkkä lainan hakeminen ei maksa mitään tai korkeintaan tavallisen tekstiviestimaksun.


Kommentit

Lainaa luottotiedottomalle — 2 kommenttia

  1. Joo, nasevaa tekstiä ja aivan asiaa! Ei kaikki nimensä luottotietorekisteriin saaneet ole laiskiaisia, jotka haluavat elää muiden kustannuksella. Itsellä on esimerkkinä tuttava,joka jäi yllättäen työttämäksi, eikä enää pystynytkään maksamaan pankista ottamaansa lainaa normaalirytmillä takaisin, eikä pankki suostunut maksuista neuvottelemaan uutta aikataulua. Niinpä miekkonen sai maksuhäiriömerkinnän ja lainaeriä vedettiin ulosoton kautta. Muutaman kuukauden kuluttua uusi työpaikka löytyi eli maksamista olisi voinut jatkaa ihan normaaliin tapaan. Nyt hän ei saa lainaa kuin korkeintaan pikavippifirmoilta, siis niiltä jotka ei rekisteritietojen tarkistamisesta halua maksaa.

  2. Itsellänikin on tuttavapiirissä henkilö, joka joutui ihan omaa syytään luottohäiriöisten listalle. Hän oli mennyt takaamaan parhaan kaverinsa lainaa, kaverin bisnes ei mennytkään hyvin ja tämä vielä kaiken huipuksi kuoli. Laskut tulivat sitten tutulleni, joka joutui aluksi myymään omaa omaisuuttaan, ja kun ei sekään riittänyt katteeksi, eikä kyennyt muutoin maksamaan jäljellä olevaa velkaa, sai seuraukset niskoilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>