Omalaina (omalaina.fi) on täysin suomalainen, LVS Brokers Oy:n lainapalvelu, joka etsii asiakkaalleen parhaimman lainatarjouksen. Omalaina ei siis myönnä lainaa, vaan toimii ainoastaan välittäjänä lainaajan ja lainanantajan välillä. Lainapalvelun idea on etsiä ja tarjota asiakkaalle edullisinta mahdollista lainaa.

Omalainan kautta voi hakea 100-3000 euron lainaa 1-5 vuoden maksuajalla eikä lainoihin tarvita vakuuksia. Omalaina vastaanottaa lainahakemuksia ja välittää niitä yhteistyökumppaneilleen. Lainojen korot, maksuajat ja ehdot riippuvat aina lainanantajasta, mutta Omalaina lupaa aina tarjota asiakkaalleen edullisinta lainavaihtoehtoa. Mikäli kahdella lainanantajalla on sama korko, Omalaina tarjoaa ensin vaihtoehtoa, joka maksaa rahat nopeammin.

Omalainan yhteistyökumppaneihin kuuluu sekä pankkeja että pikalainan tarjoajia. Lainasopimukset solmitaan vain lainaajan ja lainanantajan välille, eli Omalaina pesee kätensä kaikista sopimuksista. Kannattaa siis perehtyä huolellisesti ehdotetun lainanantajan asettamiin ehtoihin, mahdollisiin lisäkustannuksiin sekä muihin palveluihin.

Omalainan avulla voi hakea suurempia kulutusluottoja sekä pienempiä pikalainoja. Omalainan vaihtoehtoihin kuuluu myös yhdistelmälaina, jolla asiakas voi maksaa pois entiset, useat pikavippinsä ja lyhentää vain yhtä lainaa pidemmällä maksuajalla sekä pienemmällä korolla. Yhdistelmälainaa voi hakea jopa 15 000 euroon asti. Laina-aika sekä maksuerät ovat sovittavissa lainanantajan kanssa. Omalaina väittää myös, että välittämiensä yhdistelmälainojen avulla voi sopia maksuvapaista kuukausista tai vuosista, mikä kylläkin kuulostaa melko erikoiselta. Harvat yhtiöt lainaavat isoa summaa rahaa ilman, että saisivat mitään takaisin vuoteen.

Omalainan palvelun käyttö on ilmaista. Omalaina tarkistaa lainanhakijan tiedot luottotietoja tarjoavista yrityksistä sekä ilmoitetut työnpaikkatiedot. Näiden tietojen perusteella Omalaina antaa alustavan luottopäätöksen. Palvelu lähettää luottotiedot sekä hakijan antamat tiedot yhteistyökumppaneilleen. Alustava luottopäätös ei ole siis pitävä, vaan lopullisen päätöksen tekee lainanantaja. Lainanantajasta riippuen voi hakija joutua lähettämään vielä lisätietoja saadakseen lopullisen lainapäätöksen. Omalaina pitää tietoja rekistereissään ja saattaa käyttää niitä markkinointitarkoituksia varten. Hakijan tulee myös olla 18-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainaa voi hakea vuorokauden ympäri ja alustavan luottopäätöksen saa heti. Rahat voi saada parhaassa tapauksessa tilille jo saman päivän aikana, mutta se riippuu lainanantajasta ja hakijan pankista. Pienemmät summat saa tilille Omalainan mukaan nopeammin ja helpommin. Omalaina on myös listannut sivuilleen asioita, jotka helpottavat lainan saamista; jos olet yli 22-vuotias, moitteettomat luottotiedot omaava, työssäkäyvä ja velaton, saat paremman luottoluokituksen. Myös parisuhteessa oleminen, korkea koulutus ja oma asunto ovat bonusta.

Lue omalainan omilta sivuilta lisää: omalaina.fi