Bukarest

Bukarest on Romanian pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Se sijaitsee maan eteläosassa ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia lomailuun edullisesti. Bukarestissa voi tutustua moniin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Romanian Athenaeumiin, joka on maan tärkein konserttisali. Kaupungissa voi myös vierailla Ceausescun palatsissa, joka on maailman suurin hallintorakennus.

Bukarestissa on myös paljon kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Herastrau-puisto tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia sekä veneilyä järvellä. Lisäksi kaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi kokeilla romanialaista ruokakulttuuria.

Bukarestin edullisuus näkyy etenkin majoituksen hinnoissa. Kaupungissa on tarjolla monia hotelleja, hostelleja ja vuokra-asuntoja kohtuuhintaan. Ruoka ja juoma ovat myös edullisia verrattuna esimerkiksi Suomen hintatasoon.

Mustanmeren rannikko

Romanian Mustanmeren rannikko tarjoaa kauniita hiekkarantoja ja lämmintä merivettä lomailijoille. Suosituimpia lomakohteita rannikolla ovat Constanta, Mamaia ja Eforie Nord.

Constanta on Romanian suurin satamakaupunki ja samalla tärkeä matkailukohde. Kaupungista löytyy monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rooman aikaisia raunioita ja Romanian etnografiamuseo. Constantassa on myös kauniita hiekkarantoja, joilla voi viettää rentouttavia rantapäiviä.

Mamaia on Mustanmeren suosituin lomakeskus Romanian puolella. Se sijaitsee Constantan kaupungin lähellä ja tarjoaa upeita hiekkarantoja ja modernia hotellitarjontaa. Mamaian ranta-alueella on myös paljon ravintoloita, kauppoja ja viihdekeskuksia, joissa voi viettää aktiivista lomaa.

Eforie Nord on rauhallisempi lomakohde, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Constantasta etelään. Siellä voi nauttia rauhallisista hiekkarannoista ja kauniista ympäristöstä. Eforie Nordissa on myös kylpylähotelli, joka tarjoaa hyvinvointipalveluja.

Transilvania

Transilvania on Romanian alue, jonka kaunis luonto ja historialliset kaupungit houkuttelevat monia matkailijoita. Tunnetuimpia kaupunkeja alueella ovat Brasov, Sibiu ja Cluj-Napoca. Transilvania tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten vaellusreittejä ja maastopyöräilyä.

Brasov on Transilvanian suosituimpia matkailukohteita. Se sijaitsee Kaarpatien vuoristossa ja tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään luontoon. Kaupungissa voi vierailla myös Draculan linnassa, joka on yksi Romanian kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Sibiu on toinen suosittu matkailukohde Transilvaniassa. Se on yksi Romanian historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista ja tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Sibiu tunnetaan kauniista vanhastakaupungistaan, jossa on paljon kulttuuritapahtumia ja historiallisia rakennuksia.

Cluj-Napoca on Transilvanian suurin kaupunki, jossa on vilkas kulttuurielämä ja modernit palvelut. Kaupungissa voi tutustua esimerkiksi National Joanina de Psicologi, joka on Romanian ensimmäinen psykologian museo, tai käydä ostoksilla Central Park Mall -ostoskeskuksessa.

Transilvaniassa majoitus ja ruoka ovat yleisesti ottaen edullisia. Alueella on tarjolla monia hotelleja ja vuokra-asuntoja eri hintaluokissa. Transilvaniassa on myös monia ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä romanialaisia ruokia edulliseen hintaan.

Brasov

Brasov on yksi Romanian kauneimmista kaupungeista ja se tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa edulliseen hintaan. Kaupunki sijaitsee Transilvanian alueella, jossa on upea luonto ja paljon historiallisia nähtävyyksiä.

Brasovin vanhakaupunki on täynnä värikkäitä taloja, kapeita katuja ja idyllisiä kahviloita. Voit kävellä kaupungin historiallisilla kaduilla ja ihailla kauniita rakennuksia, kuten Musta Kirkko ja Bartholomeu-kirkko. Vanhankaupungin aukioilla järjestetään myös usein paikallisia markkinoita ja tapahtumia, joissa voit tutustua romanialaiseen kulttuuriin.

Brasovista löytyy myös monia ulkoilumahdollisuuksia. Lähistöllä on esimerkiksi Piatra Craiului-vuoristo, jossa voit patikoida upeissa maisemissa. Jos olet kiinnostunut historiasta, voit vierailla Branin linnassa, joka tunnetaan myös nimellä Draculan linna.

Ravintoloissa Brasovissa voit nauttia romanialaisista herkuista edullisesti. Paikallinen ruoka on usein runsasta ja maukasta. Voit esimerkiksi maistaa sarmaa, joka on kaalikääryleitä tai mămăligăa, joka on perinteinen romanialainen maisseista valmistettu muhennos. Edulliset hinnat tekevät lomailusta Brasovissa entistä houkuttelevampaa.

Sibiu

Sibiu on viehättävä kaupunki Transilvaniassa, joka tarjoaa kulttuuria, historiaa ja kaunista arkkitehtuuria. Kaupungin keskusta on täynnä historiallisia rakennuksia ja kauniita aukioita.

Sibiu tunnetaan erityisesti keskiaikaisesta vanhastakaupungistaan. Voit vaellella sen kapeilla kujilla ja ihailla kauniita taloja, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen ulkonäkönsä. Voit myös vierailla Sibiu Museumissa, jossa voit tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

Sibiu tarjoaa myös paljon kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Sibiun teatterifestivaalit houkuttelevat vuosittain monia vierailijoita ympäri maailmaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein konsertteja, näyttelyitä ja muita tapahtumia, joissa voit kokea romanialaista kulttuuria.

Ravintoloissa Sibiu pääset maistamaan herkullisia paikallisia ruokia, kuten miciä eli romanialaisia grillimakkaroita tai sarmalea, joka on kaalikääryleitä täytetty riisillä ja jauhelihalla. Ravintoloiden hinnat ovat yleensä edullisia, joten voit herkutella romanialaisella ruoalla ilman suurta budjettia.

Timisoara

Timisoara on tärkeä kulttuurikaupunki Romaniassa ja se tunnetaan usein myös nimellä ”Pienen Wienin”. Kaupungissa on paljon kaunista arkkitehtuuria, kulttuuritapahtumia ja viehättäviä puistoja.

Timisoara sijaitsee Banatin alueella, joka on tunnettu viheralueistaan ja puistoistaan. Voit rentoutua kaupungin puistoissa ja nauttia kauniista luonnosta. Esimerkiksi Ruandamaan puisto on suosittu kävelykohde, jossa voit nauttia luonnon rauhasta.

Kaupungin keskusta on täynnä kaunista arkkitehtuuria ja historiallisia rakennuksia. Voit kävellä Union-aukion ympäristössä ja ihailla barokkityylistä ortodoksikirkkoa ja Saksalaisen teatterin rakennusta. Voit myös vierailla Romanian vallankumouksen museossa, jossa voit oppia lisää Romanian historian tärkeästä tapahtumasta.

Timisoara tarjoaa myös paljon kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Voit esimerkiksi osallistua Timisoara Teatro Fest -tapahtumaan, joka on yksi Euroopan suurimmista teatterifestivaaleista. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein musiikki-, tanssi- ja taidefestivaaleja, joissa voit kokea romanialaista kulttuuria parhaimmillaan.

Ravintoloissa Timisoarassa voit nauttia romanialaisista herkuista kohtuulliseen hintaan. Voit maistella esimerkiksi miciä, sarmalea tai mamaligaa, jotka ovat kaikki romanialaisia perinneherkkuja. Ravintoloiden hinnat ovat yleensä kohtuullisia, joten voit herkutella paikallisella ruoalla ilman suuria kustannuksia.

Branin linna

Branin linna, Romaniassa sijaitseva linna, on yksi maan suosituimmista matkailukohteista. Se tunnetaan myös nimellä ”Draculan linna”, sillä se on inspiroinut Bram Stokerin tunnetun romaanin ”Dracula” luomista. Tämä viehättävä ja hieman salaperäinen linna sijaitsee Brașovin kaupungin lähellä Transilvanian alueella, ja se houkuttelee vuosittain suuren määrän matkailijoita ympäri maailmaa.

Branin linna on rakennettu 1200-luvulla ja se toimi strategisena puolustuslinnoituksena alueella. Linnaa on myöhemmin laajennettu ja uudistettu useita kertoja eri aikakausien aikana. Se tarjoaa vierailijoille upean esimerkin goottilaisesta arkkitehtuurista ja sisältää lukuisia huoneita, saleja ja käytäviä tutkittavaksi.

Linna on avoinna yleisölle, ja siellä toimii myös museo, joka kertoo alueen historiasta ja linnaan liittyvistä legendoista. Vierailijat voivat tutustua eri huoneisiin ja näyttelyihin, kuten aseisiin, taide-esineisiin ja historiallisiin esineisiin. Lisäksi linna tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja lähellä sijaitseviin Karpaattien vuoristoon.

Branin linna on suosittu matkailukohde erityisesti vampyyrien ja kauhun ystäville, mutta se tarjoaa myös paljon muuta kiinnostavaa. Linnan ympäristössä voi käydä retkillä, patikoida tai ihailla kauniita maisemia. Lähistöllä on myös muita historiallisia kohteita, kuten Brașovin keskiaikainen kaupunki ja Pelesin linna.

Pelesin linna

Pelesin linna sijaitsee Sinaian kaupungin lähellä ja se on yksi Romanian tärkeimmistä historiallisista ja arkkitehtonisista nähtävyyksistä. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Wilhelm Doderer ja se valmistui vuonna 1914. Linna toimi kerran Romaniasta kuningashuoneen kesänviettopaikkana.

Pelesin linna edustaa uusrenessanssin ja uusgotiikan arkkitehtuuria, ja se on täynnä upeita yksityiskohtia ja koristeita. Linnaan kuuluu yli 160 huonetta, joita koristavat arvokkaat taidekokoelmat, antiikkikalusteet ja korkea käsityötaito. Vierailijat voivat tutustua eri huoneisiin, kuten kuninkaan huoneeseen, kuningattaren huoneeseen, kuntosaliin ja musiikkihuoneeseen.

Linnaan kuuluu myös upea puisto, jossa voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Puistossa on vesiputouksia, järviä ja patsaita, jotka luovat viehättävän ympäristön rentoutumiseen ja valokuvaamiseen. Lisäksi lähellä sijaitsee Sinaian kaupunki, jossa on muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Dimitrie Gustiin kansankulttuurimuseo ja Sinaian luostari.

Pelesin linna on avoinna yleisölle ja siihen voi tutustua opastettujen kierrosten avulla. Linnaan on kuitenkin rajoitettu pääsy päivittäin, joten on suositeltavaa varata lippu etukäteen. Linna on erittäin suosittu matkailukohde, joten kannattaa varautua jonottamaan ja odottamaan oman vuoron saamista.

Maramuresin alue

Maramuresin alue sijaitsee Pohjois-Romaniassa ja se tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen matkailukokemuksen. Alue tunnetaan perinteisestä maalaiselämästään ja säilyneestä kulttuuristaan. Maramuresin maaseutu tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua perinteiseen arkkitehtuuriin ja käsityöperinteisiin.

Maramuresissa voi vierailla perinteisissä puukirkkoissa, jotka ovat osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Nämä kirkot ovat kuuluisia ainutlaatuisesta puutyöstään ja niiden upeat kattomaalaukset ovat vaikuttava näky. Vierailijat voivat myös tutustua paikallisiin puukäsityömestareihin ja oppia perinteisistä käsityötavoista.

Alueella voi myös tutustua perinteiseen maatilaelämään ja vierailla paikallisissa kyliin. Siellä voi nähdä maalaiskulttuurin ja perinteiden säilyneen ajan saatossa. Vierailijat voivat tutustua perinteisiin maatiloihin, joiden ympärillä on usein kauniita puutarhoja ja pihapiirejä. Lisäksi alueella järjestetään usein perinteisiä markkinoita ja festivaaleja, joissa voi kokea paikallista kulttuuria ja perinteitä.

Maramuresissa voi myös nauttia luonnosta ja ulkoaktiviteeteista. Alueella on useita luonnonpuistoja, joissa voi patikoida, retkeillä ja nauttia kauniista maisemista. Vierailijat voivat myös tutustua alueen kyliin ja kävellä vanhojen puusiltojen yli.

Maramuresin alue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua perinteisiin ja kulttuuriin. Alueen kauneus ja viehätys tekevät siitä ihanteellisen kohteen niille, jotka haluavat kokea aitoa Romaniaa. Matka Maramuresiin voi olla edullinen vaihtoehto lomailulle, sillä alueella on useita edullisia majoitusvaihtoehtoja, kuten maatilamajoituksia ja paikallisia majataloja.