Pärnu

Pärnu on Viron neljänneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Länsi-Virossa. Se on erittäin suosittu lomakohde etenkin kesäisin, sillä kaupungissa on upeat hiekkarannat ja vilkas yöelämä. Pärnu onkin tunnettu Viron kesäpääkaupunkina, jossa voi nauttia auringosta, uida meressä ja osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Pärnussa on myös paljon kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteria ja festivaaleja. Kaupungin vilkkaasta keskustasta löytyy kaikenlaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia. Pärnussa on myös mahdollisuus rentoutua ja hemmotella itseään kylpylähoidoilla, sillä kaupungissa on useita kylpylöitä.

Pärnu ei ole vain kesäkohde, vaan siellä on myös paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Kaupungin ympäristössä on kauniita luontokohteita, kuten Soomaan kansallispuisto ja Audru jokilaakso. Pärnu on myös hyvä tukikohta tutustua Viron muuhun länsirannikkoon, kuten Haapsaluun ja Saarenmaalle.

Tallinna

Tallinna on Viron pääkaupunki ja suosittu matkakohde niin suomalaisten kuin muidenkin turistien keskuudessa. Tallinna onkin tunnettu kauniista vanhastakaupungistaan, jossa voi kuljeskella kapeita kujia pitkin ja ihastella keskiaikaista arkkitehtuuria. Vanhassakaupungissa on myös paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella perinteisiä virolaisia ruokia ja juomia.

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Toompean linnoitus ja Aleksanteri Nevskin katedraali. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, kuten Tallinnan meripäivät ja joulumarkkinat.

Tallinna on myös hyvä ostoskaupunki, sillä siellä on lukuisia kauppoja ja kauppakeskuksia, joissa voi tehdä edullisia ostoksia. Viron hintataso on yleisesti ottaen hieman Suomea edullisempi, joten Tallinnasta voi tehdä hyviä löytöjä erityisesti vaatteiden, kosmetiikan ja alkoholin osalta.

Saarenmaa

Saarenmaa on Viron suurin saari ja se sijaitsee Itämeressä. Saarenmaa on erittäin kaunis ja monipuolinen lomakohde, jossa voi nauttia niin kauniista luonnosta kuin historiallisesta kulttuurista. Saarenmaalla pääsee lähelle luontoa esimerkiksi patikoiden, pyöräillen tai veneillen. Saarella on myös useita upeita hiekkarantoja, joiden vesi on kirkasta ja puhdasta.

Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille Saarenmaalla on paljon tarjottavaa. Saarenmaalla sijaitsee esimerkiksi Kuressaaren linna, joka on yksi virolaisen arkkitehtuurin helmiä. Linna on avoinna yleisölle ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Saarenmaalla voi myös tutustua perinteiseen virolaiseen maalaiselämään, esimerkiksi vierailemalla Koguva kylässä, joka on säilynyt autenttisena vuosisatojen ajan.

Saarenmaalla on myös paljon hyviä ravintoloita, kahviloita ja käsitööläisiä, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja hankkia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Saarenmaa on idyllinen paikka rentoutua ja nauttia kiireettömästä lomasta.

Tartto

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan eteläosassa Emajoen varrella. Kaupungilla on pitkä historia, ja se tunnetaan erityisesti Tarton yliopistosta, joka on yksi vanhimmista yliopistoista Pohjois-Euroopassa. Tartto on myös kulttuurillinen keskus, jossa järjestetään monia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden.

Tartto tarjoaa monia edullisia lomamahdollisuuksia. Kaupungissa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat eri budjetteihin. Hostellit ovat erityisen edullisia vaihtoehtoja, ja niitä löytyy useita kaupungin keskustasta. Lisäksi Tartossa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja edulliseen hintaan.

Vaikka Tartto ei ole rantakaupunki, kaupungin lähistöllä on kaunista luontoa, jossa voi nauttia erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista. Emajoki tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn tai veneretkiin, ja lähellä sijaitsevat maalaukselliset Käärikjärvi ja Ahvenjärvi tarjoavat loistavat mahdollisuudet uimiseen ja piknikille. Lisäksi Tartossa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin vierailemalla museoissa ja näyttelyissä, joissa usein on edulliset sisäänpääsymaksut.

Viljandi

Viljandi on viehättävä pieni kaupunki Viron keskiosassa. Se sijaitsee Viljandijärven rannalla, mikä tekee siitä suositun lomakohteen erityisesti kesäisin. Viljandi on tunnettu myös sen keskiaikaisesta linnasta ja vuosittain järjestettävästä Viljandin Folkmusic Festivalista.

Viljandissa löytyy edullisia majoitusvaihtoehtoja, kuten pieniä perhehotelleja ja majataloja. Kaupungissa on myös hyvä valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkkuista kohtuulliseen hintaan. Lisäksi Viljandissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi viettää rentouttavaa aikaa ja nauttia kauniista luonnosta.

Viljandinjärvi tarjoaa monia mahdollisuuksia aktiiviseen lomailuun. Järvi on suosittu paikka uida ja veneillä, ja sen ympäristöstä löytyy myös viihtyisiä rantoja piknikin viettämiseen. Lisäksi Viljandissa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin vierailemalla linnassa tai paikallisessa museossa.

Haapsalu

Haapsalu on viehättävä kylpyläkaupunki Viron länsirannikolla. Kaupunki on tunnettu erityisesti Haapsalun linnoituksesta ja sen kuuluisasta puulintarhasta. Haapsalu tarjoaa monia edullisia lomamahdollisuuksia, erityisesti niille, jotka etsivät rentouttavaa kylpyläkokemusta.

Haapsalussa on useita kylpylöitä, joissa voi nauttia erilaisista hoidoista ja aktiviteeteista kohtuulliseen hintaan. Kylpylöistä löytyy myös edullisia majoitusvaihtoehtoja, kuten huoneistoja tai pieniä hotelleja. Kaupungissa on myös hyvä valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkkuista edulliseen hintaan.

Haapsalussa voi myös tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin vierailemalla linnoituksessa tai paikallisessa museossa. Kaupungilla on myös kaunis vanhakaupunki, jossa voi kävellä ja tutustua idyllisiin puutaloihin ja kapeisiin kujille. Lisäksi Haapsalun ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen esimerkiksi merenrantakävelyillä tai pyöräretkillä.

Narva

Narva on Viron kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee itärajalla Venäjän vastaisella alueella. Kaupunki on erinomainen lomakohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua Viron historiaan ja kulttuuriin. Narvassa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Narvan linna, joka on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista Euroopassa. Linna tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli sekä järjestää erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Toinen suosittu nähtävyys Narvassa on Hermannin linna, joka sijaitsee Venäjän puolella ja tarjoaa upeat näkymät Narva-joelle. Linna on rakennettu 1300-luvulla ja se on yksi vanhimmista linnoista Viron alueella. Kävijät voivat tutustua linnaan ja oppia lisää sen historiasta.

Narva on myös tunnettu kauniista puistoistaan ja virkistysalueistaan. Kreenholmin puisto on yksi suosituimmista ulkoilualueista, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja viettää rentouttavaa aikaa luonnossa. Puistossa on myös vanha tehdasrakennus, joka seisoo edelleen ja tarjoaa mielenkiintoisen nähtävyyden kävijöille.

Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkas torielämä. Torilta voi ostaa tuoreita ruokatarvikkeita sekä paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Narvan keskustassa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Kuressaare

Kuressaare on Viron suosituimpia lomakohteita, ja se sijaitsee Saarenmaan saarella Länsi-Virossa. Kaupunki on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja historiallisesta keskustastaan. Kuressaaressa voi rentoutua rannalla, nauttia auringosta ja uida raikkaassa merivedessä.

Kaupungin historiallinen osa on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja kapeita kujia. Keskiaikainen linna on yksi suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä voi oppia lisää alueen historiasta ja ihailla upeita näkymiä saaristoon.

Kuressaaressa on myös useita hyviä ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistaa Viron perinteisiä ruokia ja nauttia paikallisesta tunnelmasta. Kaupungista löytyy myös hyviä ostosmahdollisuuksia, ja erityisesti paikalliset käsitöitä ja keramiikkaa ovat suosittuja matkamuistoja.

Lisäksi Kuressaaressa on useita luontokohteita, joissa voi tehdä patikointi- ja pyöräretkiä. Kaupungin lähellä sijaitsee myös kaunis ja hyvin säilynyt Angla tuulimyllyjen alue, jossa voi tutustua perinteiseen virolaiseen maaseutuun.

Otepää

Otepää on pieni kaupunki Viron kaakkoisosassa, ja se tunnetaan parhaiten aktiviteeteistaan ja luonnonkauniista ympäristöstään. Otepää on suosittu lomakohde erityisesti talvisin, sillä alueella on hyvät mahdollisuudet hiihtoon ja muihin talviaktiviteetteihin.

Kaupungissa on useita hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia rinne- ja hiihtolatuja. Alueella voi myös harrastaa lumilautailua, moottorikelkkailua ja retkiluistelua. Hiihtokeskusten lisäksi Otepään ympäristössä on useita kauniita luontokohteita ja kansallispuistoja, joissa voi tehdä patikointi- ja retkeilyreittejä.

Kaupungissa on myös hyvät majoitusvaihtoehdot ja ravintolapalvelut. Otepää tarjoaa monipuolisia ruokailumahdollisuuksia, ja siellä voi maistaa niin perinteistä virolaista ruokaa kuin kansainvälisiä herkkuja. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten hiihtokilpailuja ja musiikkifestivaaleja.

Otepää on myös erinomainen kohde niille matkailijoille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia luonnosta. Kaupungin ympäristössä on useita kauniita järviä, joissa voi uida, kalastaa ja veneillä. Lisäksi alueella on useita kylpylöitä ja saunoja, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään.