Nopsalaina (nopsalaina.fi) on Bigbank AS:n Suomen sivuliike. Bigbank on rahoituksia tarjoava pankki, joka toimii Suomen lisäksi useissa muissa maissa. Bigbank on alunperin virolainen ja se on yksi suurimmista lainojen myöntämiseen erikoistuneista pankeista Baltian alueella.

Nopsalainasta voi hakea 2000-20 000 euron lainaa. Maksuaika on 6-12 kuukautta. Luoton korko ja kulut riippuvat lainatusta summasta ja laina-ajasta. Nopsalaina antaa kuitenkin esimerkin; 6000 euron laina viiden vuoden maksuajalla tulee maksamaan kokonaisuudessaan 8868 euroa. Summaan on laskettu kuukausittainen tilinhoitomaksu sekä sopimusmaksu ja näin ollen nimelliskorko on 13,9% ja todellinen vuosikorko 19,7%. Erikoista on, että toisella sivulla annetaan esimerkki samoilla tiedoilla, mutta silloin kokonaiskustannukset nousevatkin yli 9500 euroon. Lisäksi, jos Nopsalainan antamien kuukausierien määrät kerrotaan tuolla viidellä vuodella, tulee lainasta kalliimpi kuin sivuilla annetaan ymmärtää. Tarkat kustannukset saa siis selville vain tekemällä lainahakemuksen, jolloin Nopsalainan laina-asiantuntija ottaa yhteyttä. Asiantuntijan kanssa voi sopia maksuajoista ja muista yksityiskohdista. Sopimukset kannattaa tehdä harkiten, sillä Nopsalaina perii sopimusmuutoksista maksun. Esimerkiksi lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta tulee kustannuksia. Jos lainaa lyhennetään osissa enemmän, lisäsopimus tuo 6 euron suuruisen kuukausimaksun. Mikäli laina maksetaan kokonaan takaisin, on lainaaja velvollinen maksamaan hyvitystä tietyn prosentin verran. Nopsalainan kuluista löytyy lisää tietoa sivuilla olevasta palveluhinnastosta sekä ehdoista, joskin melko monimutkaisesti selitettyinä. Loppujen lopuksi tuo laina-asiantuntijan kanssa keskusteleminen ei olekaan hassumpi idea.

Nopsalaina näyttäisi myös olevan melko joustava sekä avulias maksuvaikeuksien iskiessä. Sivuille on listattu asioita, jotka saattavat aiheuttaa maksuvaikeuksia sekä ohjeet kuinka toimia jos niin käy. Sopimuksiin voi tehdä muutoksia (ne tosin maksavat kuten mainittu) ja mikäli siitä ei ole apua, lainaneuvojien kanssa voi sopia tapaamisen. Mikäli kyse on vain kerran tapahtuvasta viivästyksestä, maksupäivää on mahdollista siirtää ilmaiseksi yhden kerran.

Nopsalainasta voi hakea lainaa 22-vuotias, jonka nettotulot ovat vähintään 1200 euroa kuukaudessa. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa voi hakea myös yhdessä jonkun muun kanssa. Tällöin yhteenlaskettujen nettotulojen tulee olla 1600 euroa. Hakijoiden tulee olla samassa osoitteessa asuvia puolisoita / avopuolisoita. Yhteishakija tai takaaja vaaditaan yli 10 000 euron tai yli 72 kuukauden lainoihin.

Laina hakemuksen voi tehdä kätevästi verkossa tai puhelimitse. Hakemuksia varten Nopsalainalle tulee toimittaa todisteet viimeisen kolmen kuukauden tuloista ja lainan käsittely nopeutuu, mikäli ne lähetetään samalla hakemuksen kanssa.

Lue tarkemmin yrityksen omilta sivuilta: nopsalaina.fi