Credit24 (credit24.com/fi) on MCB Finance Finland Oy:n kuluttajaluottoihin keskittynyt yhtiö ja se on osa International Personal Finance Plc -konsernia. Credit24 toimii Suomen lisäksi myös Virossa, Australiassa, Latviassa ja Liettuassa. MCB Finance Finlandilta voi myös hakea verkkokaupparahoitusta.

Credit24 tarjoaa jatkuvaa luottoa. Palvelu myöntää tietyn luottorajan, jonka rajoissa rahaa voi nostaa tililleen haluamansa määrän. Luottoraja voi olla 100-3000 euroa ja takaisinmaksun maksimiaika 24 kuukautta. Heti etusivulta löytyvällä laskurilla voi tarkistaa lainan kokonaiskustannukset asettamalla siihen halutun summan sekä maksuajan.

Luottoa voi kuitenkin lyhentää nopeammin ja isomman summan kerralla. Lyhennyksen minimimäärä määräytyy lainatun summan perusteella. Mikäli summaa ei ole maksettu eräpäivään mennessä, Credit24 alkaa kerryttämään viivästyskorkoa heti seuraavasta päivästä lähtien.

Credit24 sanoo olevansa markkinoiden edullisin nettiluotto ja sen sivuilta löytyy vertailu, johon on koottu muutaman yleisimmän lainafirman todelliset vuosikorot. Kärjessä on tietenkin itse Credit24, 49,89% todellisella vuosikorollaan. Todellinen vuosikorko on kuitenkin laskettu keskimääräiselle luotolle, joten lopullinen korko määräytyy summan ja laina-ajan perusteella.

Credit24 mainostaa, että luotot eivät sisällä piilokuluja ja palvelun hinnat ovatkin selkeästi esillä. Luoton hakeminen on ilmaista ja kuluja tulee vasta ensimmäisen kerran rahaa nostettaessa. Ensimmäinen nosto ei maksa mitään, sitä seuraavat taas riippuvat noston määrästä; nostopalkkio on 6,95% nostettavasta summasta, kuitenkin vähintään viisi euroa. Eräpäivän voi valita viisi euroa pulittamalla ja päivälle voi tilata muistutuksen eurolla. Luottorajaa voi laskea tai pitää maksuvapaan kuukauden 20 euron hintaan. Luottorajan nostaminen sen sijaan on ilmaista.

Muita maksuja Credit24:ssä ovat maksumuistutus 5 euroa, saldotodistus postitse 5 euroa tai veloitus ilman viitenumeroa maksamisesta 3 euroa.

Luottoa haetaan tunnistautumalla palveluun pankkitunnuksilla. Palveluun kirjautumalla annetaan suostumus luottotietojen tarkistukseen Soliditet-palvelulla. Soliditet on osa Bisnodea, jolla voidaan tarkistaa henkilökohtaiset luottotiedot ja joka välittää automatisoidun luottopäätöksen. Tämä selittääkin sen, miksi Credit24 lupaa luottopäätöksen välittömästi. Soliditet-palvelun lisäksi Credit24 käyttää luottokelpoisuuden / maksukyvyn arvioimisessa julkisia rekistereitä sekä asiakkaan itse toimittamia asiakirjoja. Credit24 voi siis vaatia todistuksia tuloista (palkka, eläke, etuus ym.) ja ne tulee toimittaa joko skannattuna, faksilla tai postilla.

Credit24:stä voi tehdä nostoja 8:00-22:00 välillä ja rahat luvataan siirtää tilille noin 15 minuutin kuluessa. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä nettisivujen kautta lomakkeella tai puhelimitse arkisin 9:00-17:00. Saatavilla on myös mobiilipalvelu sekä sovellus, joilla voi nostaa rahaa, tarkistella omia tietojaan tai ottaa käyttöön lisäpalveluja. Asiakkaiden arvosteluita ei sivustolta löydy, mutta Credit24 väittää asiakastyytyväisyyden olevan 99,8%.

Lue lisää yhtiön verkkosivuilta