Lomamatka on monelle odotettu tapa rentoutua ja irrottautua arjen kiireistä. Jos budjetti on kuitenkin tiukilla, voi edullisten lomakohteiden etsiminen olla hyvä vaihtoehto. Onneksi maailmassa on lukuisia kohteita, joissa voi nauttia lomastaan ilman suurta lompakon rasitusta.

Yksi suosittu edullinen lomakohde on Thaimaa. Tämä Kaakkois-Aasian helmi tarjoaa upeita hiekkarantoja, turkoosin sinistä merivettä sekä kiehtovia kulttuurikohteita. Thaimaassa voi myös herkutella edullisesti esimerkiksi paikallisissa katukojuissa tai ravintoloissa. Edulliset hotellit ja hostellit tarjoavat majoitusta jokaiseen budjettiin.

Toinen edullinen vaihtoehto on Bulgaria, joka onkin noussut suosituksi lomakohteeksi etenkin rantalomaa rakastavien keskuudessa. Aurinkorannikon kaupungit kuten Sunny Beach ja Nessebar tarjoavat edullisia hotelleja sekä upeita hiekkarantoja. Lisäksi Bulgarian kauniit vuoristomaisemat ja historialliset kaupungit houkuttelevat matkailijoita.

Myös Montenegro on noussut viime vuosina edullisten lomakohteiden listalle. Adrianmeren rantaviivaa tarjoava maa on täynnä kauniita rantoja sekä kiehtovia vanhoja kaupunkeja. Montenegron hinnoittelu on vielä kohtuullinen ja turistimäärät pienempiä kuin monissa muissa Välimeren kohteissa.

Euroopan ulkopuolella edullisia lomakohteita löytyy esimerkiksi Etelä-Amerikasta. Brasilia ja Kolumbia tarjoavat upeita maisemia, rantoja, kaupunkeja ja kulttuuria edullisempaan hintaan kuin monet Euroopan suositummat lomakohteet.

Jokainen matkailija voi löytää edullisia lomakohteita riippuen omista mieltymyksistään ja matkahaaveistaan. Tärkeintä on pitää avoin mieli ja tarkastella eri vaihtoehtoja, jotta voi löytää oman budjettiin sopivan matkakohteen.

 1. Viro: Viro tarjoaa monipuolisia lomamahdollisuuksia edulliseen hintaan. Voit tutustua Pohjois-Virossa sijaitsevaan Tallinnaan, joka tarjoaa historiaa ja kulttuuria. Myös Viron lukuisat luonnonpuistot ja kauniit rannat houkuttelevat matkailijoita.
 2. Latvia: Latvian pääkaupunki Riika on suosittu lomakohde edullisuutensa vuoksi. Kaupungin vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja tarjoaa upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä. Latviassa voit myös nauttia rauhallisista hiekkarannoista ja kauniista luonnosta.
 3. Liettua: Liettuan pääkaupunki Vilna on viehättävä ja edullinen lomakohde. Kaunis vanhakaupunki, Vilnan linna ja upeat kirkot ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Liettuassa voit myös tutustua kauniiseen rantakaupunkiin Klaipedaan ja luonnonkauniiseen Neringan dyynimäkeen.
 4. Bulgaria: Bulgaria tarjoaa edullista ja aurinkovarmaa lomailua. Aurinkorannikon kohteet kuten Sunny Beach tai Nessebar houkuttelevat matkailijoita upeilla rannoillaan ja vilkkaalla yöelämällään. Myös Bulgarian monipuolinen luonto ja historialliset kaupungit kuten Sofia ovat tutustumisen arvoisia.
 5. Kreikka: Kreikkaan voi matkustaa edullisesti varsinkin sesongin ulkopuolella. Kreikan lukuisat saaret, kuten Rodos ja Kefalonia, tarjoavat upeita rantoja ja kaunista luontoa. Myös Ateenan historialliset nähtävyydet, kuten Akropolis, ovat suosittuja matkailukohteita.
 6. Unkari: Unkarin pääkaupunki Budapest on suosittu ja edullinen lomakohde. Kaupungissa voi tutustua upeisiin arkkitehtonisiin kohteisiin, kuten Kalastajalinnakeen ja Unkarin parlamenttitaloon. Unkarissa voi myös rentoutua kuuluisissa lämpölähteissä ja nauttia Unkarin herkuista.
 7. Romania: Romania tarjoaa monipuolisia lomamahdollisuuksia edulliseen hintaan. Voit vierailla Bukarestin pulskaassa pääkaupungissa tai tutustua kauniisiin vuoristokyliin Transilvaniassa. Maassa sijaitsee myös kuuluisa Draculan linna, joka houkuttelee matkailijoita.
 8. Puola: Puolan pääkaupunki Varsova ja Krakova ovat suosittuja lomakohteita edullisuutensa vuoksi. Varsovassa voi tutustua kauniiseen vanhaankaupunkiin ja Krakovassa voi vierailla muun muassa Valkean kotkan linnassa. Puolassa voi myös tutustua moniin upeisiin kansallispuistoihin ja historiallisiin kaupunkeihin.
 9. Slovakia: Slovakia tarjoaa upeaa luontoa ja edullista lomailua. Tatravuoret tarjoavat loistavat mahdollisuudet retkeilyyn ja hiihtoon. Bratislavan kaupunki on myös suosittu lomakohde, jossa voi rentoutua kauniissa puistoissa ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin.
 10. Tšekki: Tšekin pääkaupunki Praha on suosittu lomakohde edullisuutensa vuoksi. Kaupungin vanhakaupunki ja Prahan linna tarjoavat upeita nähtävyyksiä. Tšekissä voi myös tutustua kauniiseen Karlovy Varyn lomakohteeseen ja Bohemian Sveitsin kansallispuistoon.
 11. Serbia: Serbia on edullinen lomakohde, joka tarjoaa upeita nähtävyyksiä. Belgradin kaupunki tarjoaa paljon kulttuuria, historiaa ja viihdettä. Serbian maaseudulla voi tutustua kauniisiin keskiaikaisiin luostareihin ja nauttia serbialaisesta maaseutumaisemasta.
 12. Kroatia: Kroatiaan voi matkustaa edullisesti etenkin maan pohjoisosassa. Pula, Rovinj ja Zadar tarjoavat upeita rantoja ja suuren valikoiman edullisia majoitusvaihtoehtoja. Kroatian rannikolla voi myös vierailla upeissa kansallispuistoissa, kuten Plitvicen järvissä.

Toivottavasti tämä artikkeli on antanut sinulle hyviä ideoita edullisten lomakohteiden suhteen. Vaikka matkustaminen voi joskus tuntua kalliilta, on olemassa monia kohteita, joissa voi nauttia upeasta lomasta ilman suuria kustannuksia.

Olisi mukavaa kuulla, jos tämän artikkelin vinkit auttoivat sinua suunnittelemaan edullisen loman. Jaa kokemuksesi ja vinkkisi kommentoimalla tällä sivulla tai päälle pääsyllä mihin edullisesti lomalle asioihin.

Muista myös jakaa tätä artikkelia sosiaalisessa mediassa, jotta yhä useampi voi hyötyä näistä edullisista lomavinkkeistä. Laita vinkkisi jakoon ja auta muita matkustajia löytämään unelmien lomakohteensa ilman suuria kustannuksia.

Jos etsit lisää vinkkejä matkustamiseen tai lomakohteisiin yleisesti, tutustu muihin artikkeleihimme ja alasivuihimme. Sieltä löydät tietoa esimerkiksi halvoista lennoista, edullisista majoitusvaihtoehdoista ja nähtävyyksistä eri kohteissa.

Toivotamme sinulle antoisia ja edullisia lomamatkoja!