Luottoraha (luottoraha.fi) on suomalaisen, kulutusluottoihin erikoistuneen yhtiön aputoiminimi. Yhtiö on C Finance Oy, joka tarjoaa rahoituspalveluita myös Ruotsissa. Luottorahan edeltäjänä on toiminut Suomen Viestilaina.

Luottoraha on kulutusluotto, joka on aina suuruudeltaan 2000 euroa. Rahaa voi siis nostaa useita kertoja tämän rajan puitteissa, mutta miniminosto on aina vähintään 50 euroa. Luottorahan sivuilta löytyy hintalaskuri, jolla saa selville luoton todelliset kustannukset syöttämällä siihen nostettavan summan. Hintalaskurissa valitaan myös haluamasi takaisinmaksumenetelmä, joka voi olla joko minimilyhennys tai tasaerä. Minimilyhennys tulee olemaan 17% käytetystä luotosta, kuitenkin vähintään 250 euroa. Joka kuukausi samana pysyvän tasaerän voi valita itse, mutta senkin pitää olla 17% luotosta tai vähintään 250 euroa. Kuukausikorko luotolle on 4% ja sen lisäksi Luottoraha perii jokaisesta nostosta 15% nostopalkkion. Todellinen vuosikorko riippuu, kuten yleensä, nostetusta summasta sekä maksuajasta. Luottoraha kuitenkin kertoo, että todellinen vuosikorko 2000 euron luotolle on 81,3%.

Hakijan tulee olla 20-vuotias ja hänellä pitää olla suomalainen henkilötunnus. Luottoa haetaan verkossa. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen hakija saa tunnukset jatkossa tapahtuvaa kirjautumista varten.

Myös Luottoraha käyttää luottokelpoisuutta arvioidessaan Instantor AB:tä. Ristiriitaista tästä tekee se, että Luottoraha ohjeistaa suojaamaan ja pitämään itsellään sekä palvelun tunnuksen että verkkopankkitunnukset, vaikka se itse käyttääkin apunaan kolmatta osapuolta, pankkitietoja urkkivaa yritystä. Instantorin sijaan Luottoraha kertoo hyväksyvänsä myös todistuksen tuloista, mikä on parempi vaihtoehto, jos se vain oikeasti on mahdollista. Ehdoista nimittäin käy ilmi, että todistusten lähettämisestä huolimatta hakija voi joutua kirjautumaan Instantoriin ”maksukyvyn uudelleenarvioimista” varten. Tämän lisäksi hakijan tietoja hankitaan Väestörekisterikeskuksesta ja luottotietoja tarjoavista yrityksistä.

Luottorahaan voi myös asettaa lainakiellon. Lainakiellon saa asetettua joko lähettämällä sen kirjallisena tai soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin 7:00-23:00, lauantaisin 10:30-18:00 sekä sunnuntaisin 13:30-17:00. Myös luottohakemukset käsitellään näinä aikoina, vaikka hakemuksen voikin tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Luottoraha on arvioitu TrustPilotin mukaan keskiarvoltaan neljän tähden arvoiseksi. Melkein jokainen Luottorahan arvioinut on kertonut saaneensa hyvää palvelua, mutta useat ovat myös moittineet minimilyhennyksen suuruutta.

Yrityksen verkkosivut: luottoraha.fi